keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

LIIKUNTAKESKUS HYVÄFIILIS OY MUKANA MEIDÄN KOULUSSA EI KIUSATA-HANKKEESSA


Omistajat:  Sanna Vanhapiha, Krista Konttajärvi ja Arvi Kolehmainen

Yhteistyötä tärkeän asian puolesta: Tornion koulujen vanhemmat ry:n Pauliina Kasala ja Kati Nevala sekä HyväFiiliksen Arvi Kolehmainen ja Sanna Vanhapiha

Haluamme yrityksenä sekä totta kai vanhempina olla mukana tukemassa erittäin tärkeää hanketta koulukiusaamista vastaan. Mietimme keväällä, millä lailla olisimme hyväntekeväisyydessä mukana ja kun tämä Tornion koulujen vanhemmat ry:n Meidän Koulussa EI Kiusata-hanke meille selvisi, tiesimme heti, minne tukemme annamme.

Meillä kaikilla omistajilla on kouluikäiset lapset, joten aihe koskettaa meitä kaikkia. Koulukiusaus on valitettavan yleistä, eikä sitä välttämättä heti koulussa ja luokassa huomata. Kiusaaminen voi valitettavasti jatkua vielä kouluajan ulkopuolellakin. Leikkimielinen nimittely/kiusoittelu voi johtaa äärimmäisyyksissään jopa fyysiseen kontaktiin. Joissakin tapauksissa itse kiusaaja ei edes tiedosta kiusaavansa, vaan pitää sitä leikkinä. Kiusauksella voi kuitenkin olla todella pitkäkantoiset seuraukset ja se voi pilata lapsen elämän pitkäksi aikaa ja vaikuttaa myös aikuiselämään.

Liikuntakeskuksessamme on huomioitu myös lapset ja lasten liikkuminen. Ryhmissä pyrimme ohjaamaan ja opastamaan lapsia oikeanlaiseen käyttäytymiseen. Luomme lapsille mahdollisuuksia kokea liikunnan avulla elämyksiä ja onnistumisen tunteita. Lasten (5-12v) omia ryhmiä ovat sportti/liikuntakerhot sekä lasten tankovoimistelu ja rengastrapetsi-kerhot. Meidän mielestä kaikenlainen kiusoittelu/nimittely ei ole soveliasta käyttäytymistä. Varhainen puuttuminen asiaan ja ennaltaehkäisevä työ (juuri nämä MeKEKi:n kaltaiset hankkeet) ovat tärkeitä askelia kiusaamisen vähentämiseen ja jopa poistamiseen kouluista.

Mietimme keinoja, miten voisimme olla mukana hankkeessa. Päätimme järjestää salillamme ilmaisen HYVÄNTEKEVÄISYYS JUMPPAMARATONIN perjantaina 13.6 KLO.16.00-20.00. Päivän aikana on lisäksi huipputarjouksia sali -ja ryhmäliikuntakorteista sekä muista palveluista ja tuotteista.  Tarjoamme kaikille asiakkaille kahvit ja pientä purtavaa. Lahjoitamme kyseisen päivän tuotosta osan ”Meidän koulussa ei kiusata”- hankkeelle.

Liikuntakeskuksessamme on myös hankkeen keräyslipas, johon asiakkaamme voivat halutessaan antaa henkilökohtaisen lahjoituksen. Lippaan tuotto lähtee lyhentämättömänä hankkeen hyväksi. Olemme myös mukana hankkeen syksyn avajaistapahtumassa.
                                                                                  
Toivotamme kaikki tervetulleeksi perjantaina 13.6. Hyväntekeväisyys Jumppamaratonille klo 16.00-20.00. Silloin on oiva mahdollisuus tulla kokeilemaan ilmaiseksi eri liikuntamuotoja sekä tulla tutustumaan kuntosalillemme tai vaikka vain kahville ja samalla tukemaan MeKEKi-hanketta.

Terveisin: Sanna, Krista ja Arvi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti