torstai 15. toukokuuta 2014

Simo Rundgren Kemi-Tornio -kaupunkilehdessä

Meidän Koulussa Ei Kiusata -hanke tärkeällä asialla

Kansanedustajat vierailivat tammikuun aikana kouluissa. Omat vierailuni kymmenessä eri koulussa olivat todella piristäviä ja tunsin olevani tervetullut jokaiseen opinahjoon. Opettajainhuoneessa käytiin vilkasta keskustelua ja oppilastapaamisissa sain vastailla mitä moninaisimpiin oppilaiden tekemiin kysymyksiin.
Vierailujen aikana minulle tuli voimakas tunne, että koulumme ovat hyvässä hoidossa ja oppilailla on erinomainen oppimisympäristö. Tietenkin opettajat nostivat esiin myös vakavia ongelmia. Opiskelurauha ei luokissa ole aina toivotulla tasolla. Myös koulukiusaaminen tuli puheeksi. Miten saisimme sen loppumaan kokonaan?

Olenkin erityisen innostunut siitä, että Tornion koulujen vanhemmat ovat käynnistäneet "Meidän Koulussa Ei Kiusata" -hankkeen. Kokemuksesta tiedämme, että kiusaamisongelma vaatii laajemman yhteisön huomion. Ei riitä, että asiaan paneudutaan vain koulun seinien sisällä. Vanhemmat ja koko kylä tai kaupunki on saatava kiinnostumaan asiasta.
Tornion koulujen vanhemmat ovat nyt haastamassa meitä kaikkia mukaan koulukiusaamisen vastaiseen kampanjaan. Aluksi vähän päivittelin, että mitenköhän ne Duudsonit tähän aiheeseen oikein liittyvät. Sitten tajusin, että ideahan on loistava. Sen verran olen poikien touhuja seurannut, että voin sanoa: Siellä missä Duudsonit käyvät, ei mikään ole enää niin kuin ennen!
Kiusaamisasiassahan on kyse juuri siitä, että muutoksen on tapahduttava. Ketään ei saa kiusata - kukaan ei halua enää kiusata! Tähän tarvitaan nyt kaikki torniolaiset mukaan.

Olemme keskustelleet tästä teemasta myös eduskunnan sivistysvaliokunnassa. Kun minua pyydettiin mukaan tukemaan hanketta, olin heti siihen valmis. Olen valmis tukemaan hanketta myös rahallisesti viime kesänä lahjoituksina muodostuneesta syntymäpäivärahastosta.
Samalla haastan kaikki kynnelle kykenevät mukaan tähän loistohankkeeseen.
Me aikuiset olemme avainasemassa vanhan sanonnan mukaisesti; "mitä isot edellä, sitä pienet perässä". Näytetään me esimerkkiä!


Simo Rundgren, kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti